Category Archives: Uncategorized

Forskning i brug af lægemidler (bog)

Ny fagbog om forskning i lægemiddelanvendelse 

Forlaget Wiley Blackwell har udgivet en ny gedigen fagbog om forskning i den tværfaglige disciplin, forskning i anvendelse af lægemidler. Bogenst titel er: “Drug Utilization Research – Methods and Applications”.

Af de ca. 100 forfattere og redaktører fra hele verden er ti danske farmaceuter, kliniske farmakologer og andre forskere. Bogen giver et stort overblik over forsknings-områder og metoder, og opfordrer fremtidens forskere i lægemiddelanvendelse til at sætte endnu mere fokus på patienten både som partner i – og objekt – for forskningen.

Læs min omtale af bogen i Pharma nr. 8, her:
https://www.yumpu.com/da/document/view/55976887/pharma-nr-8-2016 (gå til side 31-32)

Marianne Møller
Medicinsk-dialog.dk

Marianne Møller

Patienten som partner (bog)

Patienten som partner – en nødvendig idé med ringe plads

Mange patienter oplever stadig manglende sammenhæng og dårlig kommunikation, når de bevæger sig gennem sundhedsvæsenet. En ny bog af økonom Erik Riiskjær, der gennem flere år har analyseret data fra patient-tilfredsheds-undersøgelser, ser på patientens rolle og kommer med forslag til, hvordan patienten som partner i stedet kan blive “en synlig idé med god plads” i stedet for det modsatte.

Jeg har anmeldt bogen – se hele anmeldelsen her.

Marianne Møller
Cand. pharm., Master i Professionel Kommunikation
Medicinsk Dialog

Marianne Møller

Anmeldelse af ny kritisk bog om medicin

I Europa og USA er lægemidler den tredjehyppigste dødsårsag næstefter hjertesygdomme og kræft“. Sådan indleder Cochrane-professor og dr.med. Peter Gøtzsche sin nye medicinal-kritiske bog “Dødelig medicin og organiseret kriminalitet – Hvordan medicinalindustrien har korrumperet sundhedsvæsenet“.

Jeg har anmeldt bogen til Videnskab.dk, da jeg synes emnet – trods den hårde retorik – er vigtigt at debattere. Både af patientsikkerheds-mæssige og økonomiske grunde er det i alles interesse med uvildige vurderinger af, og information om, medicin. For nogle år siden udkom journalist Nina Vinther Andersens interessante bog “Vores piller”, der for første gang på danske boghylder satte seriøst fokus på betændte områder mellem medicinalindustrien, forskningen, lægerne og patienterne. Og nu er det så overlæge Peter Gøtsche, omend med en noget skrappere tone og stil, der prøver at få debatten igang om magt, penge og indflydelse i sektoren.

Man kan bestemt diskutere, om tonen i den nye bog er måden at gøre det på. Men måske trænger området til det, for at lande et sundere sted? Døm selv ved at læse den eller start med at læse anmeldelsen her: http://videnskab.dk/krop-sundhed/peter-gotzsches-nye-bog-big-pharma-big-crime

Og også godt nytår – og klik gerne her

Marianne Møller,
Cand. pharm., medicinsk rådgiver
Medicinsk Dialog

SONY DSC