Anmeldelse af ny kritisk bog om medicin

I Europa og USA er lægemidler den tredjehyppigste dødsårsag næstefter hjertesygdomme og kræft“. Sådan indleder Cochrane-professor og dr.med. Peter Gøtzsche sin nye medicinal-kritiske bog “Dødelig medicin og organiseret kriminalitet – Hvordan medicinalindustrien har korrumperet sundhedsvæsenet“.

Jeg har anmeldt bogen til Videnskab.dk, da jeg synes emnet – trods den hårde retorik – er vigtigt at debattere. Både af patientsikkerheds-mæssige og økonomiske grunde er det i alles interesse med uvildige vurderinger af, og information om, medicin. For nogle år siden udkom journalist Nina Vinther Andersens interessante bog “Vores piller”, der for første gang på danske boghylder satte seriøst fokus på betændte områder mellem medicinalindustrien, forskningen, lægerne og patienterne. Og nu er det så overlæge Peter Gøtsche, omend med en noget skrappere tone og stil, der prøver at få debatten igang om magt, penge og indflydelse i sektoren.

Man kan bestemt diskutere, om tonen i den nye bog er måden at gøre det på. Men måske trænger området til det, for at lande et sundere sted? Døm selv ved at læse den eller start med at læse anmeldelsen her: http://videnskab.dk/krop-sundhed/peter-gotzsches-nye-bog-big-pharma-big-crime

Og også godt nytår – og klik gerne her

Marianne Møller,
Cand. pharm., medicinsk rådgiver
Medicinsk Dialog

SONY DSC